Badkamerrenovatie | Tegeltrend

Je hebt een badkamer van 30 jaar oud. En je plannen om uw badkamer te renoveren, dateren ook al van jaren geleden. Om 1 of andere reden, is het er gewoon nog niet van gekomen. Nochtans duurt een totale badkamerrenovatie maar 14 dagen. En beslis je zelf of je werken uitvoert of alles in handen van een vakman geeft.

We geven je alvast een overzicht van de manier waarop wij te werk gaan bij de renovatie van een badkamer.

 

Stap 1: ideeën & smaak bepalen voor uw nieuwe badkamer

Nieuwe kleuren, nieuwe technieken, ook in de badkamer staat de wereld niet stil. Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe badkamer, heeft u wellicht nood aan bijkomende tips en ideeën. Ga dus op verschillende plaatsen ideeën opdoen: op het internet, in interieurmagazines, bij vrienden en kom eens langs bij ons in de winkel.

We hebben een aantal volledig uitgewerkte badkamerboxen voor jou ingericht zodat je voldoende inspiratie kan opdoen voor je badkamer want zo zie je meteen welk resultaat een bepaalde tegel geeft, of hoe bepalend een badkamermeubel kan zijn. Je krijgt meer voeling met de stijlen die je mooi vindt, en welke net helemaal niet. We laten je ook zien welke varianten er mogelijk zijn zodat de materialen perfect aansluiten op je smaak.

Tip: Breng een schets mee van je bestaande badkamer met de afmetingen.

 

Stap 2: Mogelijkheden van uw badkamerrenovatie bespreken

Bij Tegeltrend maken we nooit een offerte zonder dat we eerst langsgekomen zijn bij jou thuis. Joeri bekijkt wat de mogelijkheden zijn voor de renovatie van uw badkamer, wat er kan en wat niet. Soms heeft de ruimte beperkingen, soms ontdekken we ter plaatse mogelijkheden waarje misschien nog niet aan gedacht had. Een deur dichtmaken, verplaatsen of vervangen door een schuifdeur, een gyprocwand plaatsen, werken met glazen wanden, het zijn allemaal oplossingen die we samen ter plaatse bekijken.

 

Stap 3: opmaak offerte

Op basis van je keuze en het bezoek ter plaatse, maakt Joeri een gedetailleerde offerte op voor de totale badkamerrenovatie. Daarin zie je in detail alle werken en materialen staan. De offerte is chronologisch opgemaakt. Zo kan je tijdens de uitvoering perfect volgen.

Je bepaalt op basis van die gedetailleerde lijst welke zaken je wel en welke je niet neemt. Op die manier weet je vooraf perfect de prijs van de badkamerrenovatie. Tegeltrend werkt namelijk met een vaste prijs. Een onaangename bijkomende factuur, zal er dus niet komen.

 

Stap 4: stappenplan verbouwing badkamer

Eens je de offerte getekend hebt, maken we de planning op. Hierin noteren we alle stappen zodat wij aan de slag kunnen met het verbouwen van uw badkamer.

 

Stap 5: de uitvoering

Een totale badkamerrenovatie duurt gemiddeld 14 dagen. Je mag je aan het volgende verwachten:

  1. We starten met het uitbreken van de badkamer tot op de ruwbouw. Moeten er deuren dicht gemetst, aangepast of bijgemaakt, dan doen wij dat ook.
  2. De nieuwe leidingen voor aanvoer en afvoer zijn aan de beurt, samen met de elektriciteitsleidingen voor lampen, spiegels en kasten.
  3. We bezetten de volledige ruimte opnieuw in cement of in witte bezetting.
  4. Is er een verlaagd plafond met LED-spots en douchekop voorzien, dan is dat nu aan de beurt.
  5. De chape wordt gegoten, al dan niet met voorziening voor inloopdouche in de vloer of als douchebak.
  6. We plaatsen de wandtegels en de vloertegels.
  7. Na het tegelen, volgt het invoegen van de tegels, met eventueel stopprofielen erbij.
  8. Daarna plaatsen we alle meubels en sanitair: de kranen, het bad, de toiletten, de douchekranen.
  9. We werken af en voeren nog de laatste schilderwerken uit.
  10. Je nieuwe badkamer is klaar voor gebruik!

Kom ook eens langs in onze toonzaal om ideeën voor uw badkamerrenovatie op te doen.